juiste LED verlichting

Zo koop je de juiste LED verlichting

Op zoek naar nieuwe verlichting, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan ik je wel ergens mee helpen! LED Verlichting kopen kan een lastige zaak zijn, zeker wanneer je er geen verstand van hebt. Gelukkig kan ik je helpen bij het zoeken van de juiste verlichting voor de juiste prijs. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste LED Verlichting. Denk hierbij aan lichtkleur, lumen en wattage. Naast deze zaken zijn er nog een aantal zaken die jou helpen bij het zoeken naar de juiste verlichting. In deze blog leg ik het je allemaal uit.

De juiste lichtkleur

In de wereld van LED heb je globaal drie lichtkleuren, namelijk: 3000K, 4000K en 6400K. Deze lichtkleuren geven aan hoeveel blauw er in je lamp zit (of hoeveel geel). 3000K is het warmste en mooiste licht. Dit licht geeft de meeste sfeer en is prima geschikt voor in woningen. 4000K geeft witter licht en lijkt het meeste op industrieel licht. Dit licht is heel goed om de hele dag in te verblijven. 6400K lijkt het meeste op daglicht. Dit licht is iets blauwer en daardoor vaak ook veller. Dit licht wordt vaak gebruikt bij werkplekken waar we ons goed moeten focussen.

Vergelijk reviews en bekijk Lampenlicht.be

Het juiste aantal lumen

Het juiste aantal lumen bepaalt voor een groot deel hoe fijn de verlichting in de ruimte is. Teveel lumen zorgt ervoor dat de verlichting te fel is, te weinig lumen zorgt ervoor dat je niets ziet. Het aantal lumen is de lichtsterkte van de LED verlichting en bepaalt dus voor een groot deel hoe fel de LED lampen schijnen. Vraag altijd na op basis van de grote van de ruimte hoeveel lumen je nodig hebt. 

Lees tip:  Inspiratie opdoen voor de mooiste schilderijen

De juiste IP-waarde

LED Verlichting is elektronica. Dus heb je lampen nodig met de juiste IP-waarde. Deze IP-waarde bepaalt hoe goed je verlichting tegen stof en water kan. Het eerste cijfer staat voor de stofdichtheid en het tweede cijfer voor de waterdichtheid. Een lamp met een IP-waarde van 20 kan dus niet tegen water en een beetje tegen vocht. Wil je een lamp in de stromende regen hagen? Kies dan voor een IP65 lamp. Zwembadlamp nodig? Dan kies je voor een lamp met een IP-waarde van 44.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van de juiste LED verlichting voor jouw ruimte en hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *