hout interieur

Zo verwerk je hout in je interieur!

Hout, het past in elke woonstijl en in elk huis! Daarom is het ook een van de populairste materiaal soorten voor interieur styling. Hout is er in verschillende soorten, kleuren en stijlen met elk hun eigen kenmerken. Je kunt het op allerlei manieren verwerken in je interieur. In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie hoe je dit zelf kunt toepassen!

1. Houten vloer

Wil je hout in je woning toevoegen dan denk je al snel aan een houten vloer. Dit geeft je interieur makkelijk een warme uitstraling! Daarnaast zijn er houten vloeren in alle stijlen en kleuren zo is er voor ieder wat wils en past het in elke woonstijl. Ga je voor een licht eiken vloer in een Scandinavische stijl of juist een donkere robuste houte vloer? Alles is mogelijk!

2. Houten meubels

Een tweede manier om hout terug te laten komen in je woning is natuurlijk met houten meubels. Zo kun je helemaal naar wens hout toevoegen in je interieur. Je kunt kiezen voor een grote boomstam tafel in de woonkamer of juist kleine houten salon tafeltjes. Maar ook een tv meubel of wandkast zijn in het hout te verkrijgen. Mix en match jouw perfecte interieur bij elkaar!

3. Houten woon accessoires

Wil je alles in je interieur goed laten matchen dan kun je naast een houten vloer en

meubels ook kiezen voor houten accessoires. Ook als je op een subtiele manier hout wil toevoegen in je woning zijn accessoires een goede start. Kies bijvoorbeeld voor een houten bijzet tafeltje of een klein boomstammetje, waar je een grote plant in een pot op kunt zetten. Daarnaast kun je ook een spiegel met een houten rand neeretten of houte accesoires in de keuken laten terugkomen. Je kunt het natuurlijk ook aan de muur hangen! Wat dacht je van een houte klok of je eigen foto laten afdrukken op hout? Dat is een stuk leuker en unieker dan een foto in een lijstje!

Lees tip:  Shutters: combineer het uiterlijk van ouderwetse luiken met hedendaagse veelzijdigheid

4. Houten muur

Wil je een echte eyecatcher creeren? Wat dacht je van een houten muur! Kies bijvoorbeeld een wand in de woonkamer die je volledig voorziet van hout, de wand achter je tv of juist een stukje wand in de keuken. Zo krijgt je interieur echt een bijzondere uitstraling en ook meteen wat warmte en sfeer!

Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden om hout toe te voegen in je interieur! Hoe pak jij het aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *