Zonwering voor je overkapping

Overkappingen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je tuinkamers, terrasoverkappingen en veranda’s. Onder deze overkappingen is het vaak heerlijk vertoeven. Alleen op warme dagen kan het onder je overkapping erg warm worden. Daarom zijn er dan ook zonweringen voor je overkapping. Maar, wat is een zonwering voor je overkapping eigenlijk? En welke soorten zonwering zijn er voor je overkapping?

Wat is zonwering voor je overkapping

De naam zegt het al: zonwering voor je overkapping is een type zonwering dat specifiek is ontwikkelt voor overkappingen. De zonwering heeft veelal twee doelen: het buitenhouden van warmte en het verminderen van lichtinval. Welk type zonwering ideaal is in jouw situatie, hangt af van jouw specifieke wensen en eisen.

Welke soorten zonwering zijn er voor je overkapping?

Zonwering voor je overkapping wordt onderverdeeld in twee soorten: bovendakzonwering en onderdakzonwering. Daarnaast is er een derde, enigszins afwijkende, mogelijkheid in de vorm van screens.

  • Bovendakzonwering Dit type zonwering wordt op het dak van je overkapping gemonteerd. Voordeel hiervan is dat de warmte van de zon wordt al tegengehouden voordat het dak van je overkapping is bereikt. Hierdoor blijft het onder je overkapping heerlijk koel.
  • Onderdakzonwering Onderdakzonwering wordt juist aan de onderzijde van je overkapping gemonteerd. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je zonwering niet wordt blootgesteld aan de elementen. Dit is niet alleen goed voor de levensduur van je zonwering, maar zorgt ook dat je zonwering schoner blijft.
  • Screens Screens zijn de vreemde eend in de bijt voor wat betreft zonwering. Daar waar bovendak- en onderdakzonwering horizontale bescherming bieden tegen de zon, bieden screens verticale bescherming tegen de zon. Deze worden dan ook niet bevestigd aan het dak van je overkapping maar aan de zijkant.
Lees tip:  Legpuzzel is een ideaal tijdverdrijf

Alle types zonwering zijn verkrijgbaar in velerlei kleuren. Ze zorgen voor schaduw en zijn elektrisch bedienbaar als jij daar voor kiest. Kijk op Terrasplisse voor mooie zonweringen voor je overkapping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *