Slaapkamer inrichten doe je z

Slaapkamer inrichten doe je zo

Opzoek naar tips voor een leuke en knusse slaapkamer? Wij hebben de makkelijkste en leukste tips voor jouw om je kamer weer helemaal in de schijnwerpers te zetten. Lees verder om deze tips mee te nemen!

Een passend thema

Het is belangrijk je kamer in te richten naar je eigen smaak. Je moet je thuis voelen in jouw slaapkamer, daarom is het goed als je stijl en smaak aansluiten bij elkaar. Het kan prettig zijn om je te houden aan een bepaalde stijl in je kamer. Zo behoud je de rust en het overzicht in je kamer. De meest populaire stijlen van nu zijn: hotel chique, landelijk, Scandinavisch, industrieel, Ibiza, jungle en zwart-wit. Dit zijn de laatste tijd de meest toegepaste stijlen binnen de slaap- en woonkamers.

Bij een thema horen kleuren, om je kamer in te richten is het goed om alvast te bedenken aan welk kleurenpalet je je gaat houden binnen de stijl van je kamer. Kleuren spelen met een psychologische werking op ons. Kleuren hebben betekenissen en kunnen je op een bepaalde manier laten voelen. Groen is bijvoorbeeld rustgevend en blauw werkt kalmerend. Zo heeft elke kleur een betekenis.

Decor mag er zijn!

Verlichting en decoratie in een kamer zijn heel belangrijk. Dezen zorgen voor de sfeer in je kamer. Een mooie plafondlamp die past bij de verdere inrichting in je kamer. Daarnaast is het gezellig om wat sfeer lampjes neer te zetten. Denk aan een lampje op je bureau of op je kastje naast je bed. Vermijd fel licht, dit haalt de sfeer uit de kamer weg. Leuke accessoires voor in je slaapkamer zorgen voor een persoonlijke Touch. Hiermee maak je je kamer echt eigen. Een plankje met foto’s of je favoriete boeken, een paar planten of een spiegel. Er zijn veel mogelijkheden en allemaal zorgen ze voor een leuke inrichting.

Lees tip:  De meerwaarde van een toilet in de badkamer

Het bed

De inrichting is belangrijk, maar het begint met een goed en lekker bed. Een bed dat voldoet aan jouw wensen en comfort. Kies voor het bed dat het fijnste ligcomfort biedt. Een boxspring op maat met een heerlijke topper en fijn beddengoed. Het is leuk om over je mooie dekbed een plaid te leggen. Dat is een soort sfeer deken. Daarbij ook sierkussens, dit helpt bij het zorgen voor de echte sfeer.

Start de inrichting

Kijk naar wat er mogelijk is in je kamer en wat reëel is. Hou rekening met de afmetingen en de verdere grootte van je kamer. Je wil niet dat je bed alle beslag in neemt in je kamer. Kijk eerst naar de basis. Welke kleur verven we de muren? Welke soort vloer leg ik aan, laminaat met een leuk kleed of toch vloerbedekking. Vervolgens kijk je naar het bed en eventueel het nachtkastje, bureau, kledingrek en spiegel etc. Op basis van al deze items, ga je kijken naar het decor. Kies passend decor bij het thema van je kamer. Ga ook voor decor wat jij graag wil. Jij moet er immers elke dag in thuiskomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *