Stroomkosten besparen met zonnepanelen

Stroomkosten besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is best een slim idee. De winst kan je goed vergelijken met de rente van 4,3 procent op je spaarrekening. Daar kan natuurlijk geen bank tegen op. Je bespaart energiekosten en krijgt een vergoeding voor de stroom die je oplevert aan het net. Je wilt natuurlijk wel stroomkosten besparen met zonnepanelen. Daar leggen wij je van alles over uit.

Zonnepanelen systeem

Om te weten te komen hoe je stroomkosten kan besparen moet je eerst weten hoe zonnepanelen installeren in elkaar zit. De energie die de kleine lichtdeeltjes hebben gemaakt kan je niet zomaar gebruiken. Je moet deze gelijkstroom omzetten in bruikbare wisselstroom. Dit is de taak van de omvormer. Als de omvormer dat heeft gedaan kan je gebruik maken van de stroom voor je elektrische apparaten. Vanaf de zonnepanelen loopt er een kabel naar de omvormer en vanaf de omvormer loopt er een kabel naar de meterkast. Deze verbindingen zorgen ervoor dat jouw zonnepanelen systeem compleet is en aangesloten is op de stroomvoorziening. Zo kan je direct na de installatie je zonnestroom gebruiken voor jouw elektrische apparaten.

Zorg wel dat deze installatie gedaan wordt door een ervaren en gecertificeerde zonneplan monteurs. Zij zullen dan met jou overleggen hoe het allemaal moet gebeuren. Dit is zo gedaan. Via een app kan je supermakkelijk bijhouden wat tot nu toe jouw opbrengsten van jouw zonnepanelen zijn. Dit is dus superhandig. Zo kan je dus ook zien op welke soorten dagen je het maximale uit je zonnepanelen kan halen en welke dagen dat minder zouden zijn.

Lees tip:  Gorillz.nl

Wanneer het meeste stroom opwekken?

Hoeveel stroom je opwekt ligt natuurlijk aan het weer. Als zo zon veel schijnt met weinig schaduw dan op je meer stroom of dan op een donkere regenachtige dag. Op deze dagen wek je alsnog stroom op wees daar maar niet bang voor maar alleen wat minder dan op een zonnige dag. Daarom wek je in de zomer ook meer stroom op dan in de winter. Dat komt omdat de zomer dagen natuurlijk langer zijn en zonniger en de winter dagen donkerder en minder lang dan de zomer dagen maar dat spreekt natuurlijk voor zich. In de ochtend is het het beste om je zonnepanelen op het oosten te richten. Dan start de productie van de stroom wat sneller omdat in het oosten de zon opkomt. Andersom leveren zonnepanelen gericht op het westen in de avond langer stroom op. De meeste stroom gebruiken we in de ochtend bij het opstaan en in de avond bij het thuiskomen van werk of school.

Besparen

Als je voorheen bijvoorbeeld 627 euro kwijt was aan stroomkosten en met zonnepanelen nog maar 165 euro dan heb je dus 462 euro bespaart. Dat is heel wat geld. Als je dit elke maand zo berekent zie je snel wat je in een heel jaar hebt bespaard aan zonnepanelen. Dit is ook een van de grote redenen dat mensen zonnepanelen nemen. Het besparen van geld kan

heel goed met zonnepanelen en je krijgt er ook nog is groene energie voor terug wat veel beter is voor het milieu. Dit is natuurlijk ook superbelangrijk. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is zo ongeveer 25 jaar lang. Dit betekent dat je dus nog zo 15 jaar lang elke maand kan besparen met je zonnepanelen. Dit is natuurlijk super voor de portemonnee.

Lees tip:  Waarom kiezen voor laminaat? Je leest het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *