Tips om je woning sfeervol te maken

De temperaturen dalen weer, de bladeren vallen en de dagen worden korter. Dit kan maar één ding betekenen: de herfst is definitief begonnen. Tijdens deze periode van het jaar zitten we vaker binnen en gaan we op zoek naar warmte. Warmte, gezelligheid en sfeer staan centraal en ook in huis willen we het gezellig maken. Kan jouw woning nog wat sfeer gebruiken? Lees dan onderstaande tips door en geniet van een huis waar je de hele herfst en winter knus bij zit. 

Kies voor een warm kleurenpalet

Een veilige kleurkeuze is een veelgemaakte fout binnen interieurstyling. Nederlanders in het bijzonder staan bekend om hun strakke en nette witte muren. Wit kan zeker geen kwaad binnen een interieur, maar we slaan er al snel in door. Het gevolg? Een bijna klinische uitstraling waar geen warmte vanaf straalt. Meer sfeer in je woning begint met een pot verf. Kies voor een sfeervolle kleurtint zoals beige, verschillende bruin- en aardetinten of een oranjerode muurverf. Door diverse bruintinten met elkaar te combineren, creëer jij een prachtig ton-sûr-ton effect. 

Geef je woning een persoonlijke touch

Een andere optie om meer sfeer toe te creëren is door persoonlijke items toe te voegen. Niks voelt zo huiselijk aan als foto’s, fotolijsten, tekeningen of andere persoonlijke zaken zoals jouw favoriete spreuk. Is je vakkenkast nog niet helemaal gevuld of heb je een lege plek op je muur? Een fotolijst 30×40 centimeter kan deze ruimte mooi opvullen en je hebt gelijk de ideale plek gevonden om je mooiste herinnering op te hangen of neer te zetten. Niet alleen is de lege ruimte op een stijlvolle manier weggewerkt, ook voeg je meer persoonlijkheid toe. 

Lees tip:  Stroomkosten besparen met zonnepanelen

Hallo sfeermakers!

Om je woning écht gezellig en sfeervol te maken, mogen diverse accessoires en sfeermakers niet ontbreken. Kaarsen, plantjes, verlichting en (droog)bloemen zijn allemaal voorbeelden van decoraties die je woning uitnodigend maken. Steek diverse kaarsen aan en zorg voor voldoende sfeerverlichting in huis zoals een tafellamp. Kruip onder een dekentje op de bank terwijl je geniet van een goed boek. 

Zorg voor harmonie

Door verschillende vormen te combineren krijg je een mooie balans in je woning, maar het creëren van harmonie tilt de sfeer naar een hoger niveau. Het draait om eenheid en consistentie. Stem de kleuren, materialen, patronen en stijlen op elkaar af. Ga niet in ieder hoekje een andere kant op. Creëer een geheel door de accentkleuren op meerdere plekken in je interieur terug te laten komen. Harmonie zorgt tevens voor meer rust. Door deze diverse aspecten goed te integreren in je woning, springt de warmte er vanaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *