Hoe interessant is infrarood vloerverwarming?

In menig aantal woningen wordt vandaag de dag gekozen voor het voorzien van zogenaamde vloerverwarming. Zoals de naam al aangeeft gaat het hierbij om een manier om de vloer te kunnen verwarmen in je huis. Er bestaan tal van verschillende manieren waarop dit kan gebeuren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je kan kiezen voor traditionele vloerverwarming. Daarnaast is het zo dat er eveneens zoiets bestaat als infrarood vloerverwarming. Ben je benieuwd om te ontdekken welke voordelen er verbonden zijn aan deze vorm van verwarming? Dan is het alvast met zekerheid een aanrader om even de informatie hieronder door te nemen. 

Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de voordelen die verbonden zijn aan infrarood vloerverwarming. Het betreft hier een droog vloerverwarmingssysteem waarbij er gebruik wordt gemaakt van infrarood verwarmingsmatten of een speciale folie welke onder de vloer wordt geplaatst. Voor dit systeem geldt dat ze op een andere manier werkt ten opzichte van een systeem met warm water dat door de verwarmingsbuizen loopt welke zich in de vloer bevinden. Dit zorgt ervoor dat dit systeem eerder verwarmd is aan het elektrische systeem. Dit gezegd hebbende geldt voor infrarood vloerverwarming dat ze in tegenstelling tot de klassieke kabels of verwarmingsmatten een flink stuk sneller opwarmt. Dit is alvast een eerste interessant voordeel waar je op kan rekenen.

Welke voordelen zitten er aan infrarood vloerverwarming?

Dat zoveel mensen er vandaag de dag voor kiezen om over te gaan tot het laten plaatsen van infrarood vloerverwarming hoeft zeker niet te verbazen. We kunnen dan ook alleen maar stellen dat er heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Het betreft hier dan meer bepaald deze:

  • Er is sprake van een snelle(re) opwarming;
  • Je kan rekenen op een zeer aangenaam warmtecomfort;
  • Ze kan worden toegepast onder verschillende soorten vloeroppervlakken;
  • Je bent niet compleet afhankelijk van gas;
  • Er is slechts een zeer beperkte opbouwhoogte vereist;
Lees tip:  4 creatieve ideeën voor je balkonbar

Voor heel wat mensen geldt dat ze zich in de praktijk afvragen onder welke types van vloeren een dergelijk verwarmingssysteem kan worden toegepast. Dat is een zeer goede vraag. Het voorzien van vloerverwarming op infrarood behoort tot de mogelijkheden onder tal van uiteenlopende soorten vloeren zoals bijvoorbeeld laminaat, vinyl en zelfs ook pvc. Heb je een parketvloer liggen bij jou thuis? Dan kan de infrarood vloerverwarming ook daaronder geplaatst worden.

Extra goede redenen om te kiezen voor deze verwarming

Bij de keuze voor infrarood vloerverwarming is het duidelijk zo dat je kan rekenen op best een behoorlijk aantal interessante voordelen. De bovenstaande aangehaalde voordelen zijn echter nog zeker niet alles. Daarnaast is het immers zo dat je eveneens kan rekenen op een zeer aanzienlijke energiebesparing. In het bijzonder in deze tijden van hoge energiekosten is dat geen overbodige luxe, integendeel. Bovendien is het natuurlijk eveneens zo dat deze vorm van verwarming zich volledig onder de vloer bevindt. Dat heeft als voordeel dat er geen gebruik meer dient te worden gemaakt van vervelend ogende of zelfs ronduit storende radiatoren. Hoe dan ook, als jij er ook aan denkt om vloerverwarming in je huis te realiseren kan de keuze voor een infraroodsysteem zeker aan te raden zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *